22 лютого 2024, 13:20, Торгівля

У Польщі відкрили кримінальну справу проти страйкаря, який звертався до путіна

У польській поліції відкрили кримінальну справу проти фермера, який під час страйку на польсько – українському кордоні  вивісив на тракторі плакат із радикальними закликами до путіна та радянський прапор. Про це повідомили правоохоронці Польщі у сервісі X.

Стаття Кримінального кодексу, яку інкримінують протестувальнику, передбачає покарання за публічну пропаганду фашистського чи іншого тоталітарного державного устрою або розпалювання ненависті на ґрунті національних, етнічних, расових чи релігійних відмінностей.

За словами міністра внутрішніх справ Польщі Марчина Кервінського, банер із зверненням до путіна негайно вилучили та знищили. За неофіційною інформацією, фігурант справи зареєстрований в забороненій російській мережі ВК, та значиться агентом спецслужб рф у «Миротворці». Раніше цей фермер відзначився закликами до припинення підтримки України у розв’язаній рф війні.

Порушення закону та розпалювання ворожнечі неприпустимі! Негайна реакція польської поліції на виступи зі скандальними гаслами під час протесту фермерів у Водзіславському районі. Поліція та прокуратура провадять діяльність згідно зі ст. 256 1 Кримінального кодексу», – зазначили в поліції.

Як писав AgroPolit.comАнджей Дуда погодився на пропозицію Володимира Зеленського зустрітися на кордоні. Також Володимир Зеленський закликав Анджея Дуду та Дональда Туска зустрітися на кордоні.

в