20 лютого 2024, 15:40, Торгівля

Польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення з Україною

Організатори протестів польських фермерів погрожують заблокувати пасажирські перевезення з Україною, якщо наша країна також заблокує кордон. Про це заявив лідер підкарпатського осередку руху «Ошукане село» Роман Кондрув, пише RMF24.

Протестувальник заявив, що фермери голосували за Дональда Туска і очікували від нього суттєвої співпраці, а не лише обіцянок. Роман Кондрув звернувся до прем'єр-міністра Польщі з проханням приїхати і допомогти протестувальникам.

Лідер протестувальників закликав Дональда Туска не їхати тільки в Україну, а завітати на пункт пропуску Медика і подивитися, наскільки складна ситуація з протестами. На запитання, на кого він має зло, протестувальник відповів, що фермери ображені на українських олігархів.

Ми відкрили коридор солідарності – і усі ринки перехопила Україна. Нам зараз немає куди продавати зерно, а українське зерно, яке стікається до нас – це шкідливе технічне збіжжя. Якщо ми вирішимо не пропускати автобуси, це буде дуже погано. Але, можливо, тоді наша влада розгляне якісь змістовні рішення. Нас завалюють зерном з України. Кажуть, що ми проти України. Ми, фермери з усієї Польщі, перші простягли дружню руку і привітали наших братів з України», – заявив Роман Кондрув.

Як писав AgroPolit.com, аграрний міністр Польщі написав листа протестуючим фермерам. Також поляки висипали українське зерно з потяга на кордоні.

в