20 лютого 2024, 13:20, Торгівля

Поляки висипали українське зерно з потяга на кордоні: відео

Польські страйкарі перекрили залізницю біля пропускного пункту «Медика-Шегині», а також розсипали збіжжя, зламавши один з вантажних вагонів. Про це повідомляє Суспільне.

З 20 лютого в Польщі розпочався загальнонаціональний протест фермерів з блокуванням усіх пунктів пропуску на спільному з Україною кордоні. Страйкарі заблокували шляхи, що ведуть до морських портів і перевантажувальних станцій.

Слід зазначити, що фермери з Пшибернова вирішили заблокувати швидкісний національний маршрут №3. У Щецині також мають розпочатися протести. Там планують проїхати та заблокувати територію порту.

Фермери активізують акцію протесту на прикордонному переході в Дорогуську. До 18:00 не пропускатимуть жодну вантажівку, яка прямуватиме в бік України. Аграрії, які протестують, вимагають обмеження імпорту агропродукції з України.

Одним із місць, куди сьогодні мають з’їхатися фермери з усієї країни та їхні колеги з-за кордону, є під’їзд до польсько-українського кордону у Дорогуську. Протестувальники заявляють, що вони уклали угоду з владою, але жодна з їхніх вимог не була виконана.

Це наша форма протесту. Ідея в тому, щоб протест був більш відчутним. Ми ще чекаємо, хто з нами поговорить», – заявили протестувальники.

Як писав AgroPolit.com, Польщу охопив загальнонаціональний страйк. Також польська сторона просить скасувати Е-чергу для перетину кордону з Україною.

в