16 лютого 2024, 16:53, Торгівля

В Польщі планують ввести обмеження на українську малину

Польська сторона наполягає на запровадженні квот на ввезену з України малину та інші чутливі продукти. Про це заявив міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський, пише Rzeczpospolita.

Він підтвердив, що пропонує ввести квоти на чутливі товари: цукор, м’ясо птиці, м’які фрукти, заморожені продукти. За словами польського аграрного міністра, минулого року в його країну надійшло стільки замороженої малини з України, що наступного року Польща може її не виробляти.

Чеслав Сєкерський додав, що Польща буде наполягати на тому, щоб не допусти українську малину на власний ринок, оскільки її надлишок створює проблеми. Польський міністр також повідомив, що обмеження на ввезення до Польщі можуть стосуватися також птиці та яєць.

Ми пропонуємо квоти на чутливі товари: цукор, м’ясо птиці, м’які фрукти, заморожені продукти. Як міністр сільського господарства я чітко заявив, що фермери протестують за справедливу справу, їхні аргументи та вимоги правильні. Про форму протесту можна сперечатися, хоча аграрні протести завжди мають чітке, різке вираження, навіть коли ми спостерігаємо, як протестують фермери в країнах Західної Європи», – сказав Чеслав Сєкерський.

Як писав AgroPolit.com, прем’єр-міністр Польщі хоче вирішити проблему українського зерна на рівні ЄС. Також поляки заблокували пункт пропуску Корчова — Краківець.

в