12 лютого 2024, 14:30, Політика

Ганебний злочин: Василь Зварич вимагає покарати винних в розсипанні зерна на кордоні

Посольство та генеральне консульство України в Любліні вимагає від польських правоохоронців відкрити справу через розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні. Про це повідомив посол України у Польщі Василь Зварич.

Дипломат назвав дії фермерів «ганебним злочином». Посол підкреслив, що польські правоохоронці вже відкрили провадження. Василь Зварич повідомив, що українські дипломати підтримують зв'язок з постраждалими водіями вантажівок.

Він вимагає притягнути до відповідальності винних в провокації. Посол закликав представників польської влади відреагувати на «ганебний злочин», не допустивши повторення подібних провокацій. Слід зазначити, що польські фермери розпочали9 лютого загальнонаціональний страйк, який вони обіцяють продовжувати до 10 березня.

Після отримання інформації про розсипане польськими фермерами зерно з українських вантажівок, які рухалися транзитом до Литви, Посольство і Генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом цього ганебного злочину. Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації», – зазначив Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.com, польські фермери висипали зерно з українських вантажівок в пункті Ягодин-Дорогуськ. Також польський міністр через Єврокомісію хоче домогтися блокування українського агроекспорту

в