12 лютого 2024, 11:02, Тваринництво

Олександр Гайду пропонує посилити кримінальну відповідальність за фальсифікат в молочній галузі

Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Гайду не виключає посилення кримінальної відповідальності і підвищення штрафів за фальсифікат в молочній галузі. Про це повідомляє «Телеграф»

Олександр Гайду підтвердив, що на комітеті нещодавно розглянули питання, що стосуються молочної галузі. Депутат погодився, що в цій сфері багато проблем, тому почався діалог між представниками влади, членами асоціацій, переробниками молокопродукції та виробниками молока.

Голова комітету підтвердив, що з представниками Нацполіції та Держспоживчслужби обговорили варіанти виявлення фальсифікату та притягнення до відповідальності недоброчесних продавців.

Законодавчі ініціативи можуть бути. Можливо, треба будуть якісь зміни. На слуханнях багато говорили про фальсифікат і про те, як вийти на ринок продажу тіньової продукції, щоб вона продавалась по-білому, а не так, як зараз — є деякі недоброчесні продавці. Дійсно, тут будуть потрібні зміни в законодавстві та посилення кримінальної відповідальності. Можливо, збільшення штрафів і так далі. Тобто, це все будемо відпрацьовувати, коли вся проблематика буде розписана більш детально», – зазначив Олександр Гайду.

Як писав AgroPolit.com, в Україні гинуть люди, оскільки фермери почали самотужки розміновувати поля. Також в Україні хочуть створити новий інструмент для компенсацій аграріям.

в