9 лютого 2024, 14:33, Фінанси

Аграрний міністр витрачає на навчання свого сина в Швейцарії 5 млн грн на рік

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський витрачає на навчання свого сина Северина 5 млн грн на рік. Про це повідомляє Слідство.Інфо

Хлопець має право на тимчасове проживання у Швейцарії. Він навчається у школі-пансіоні. У міністра четверо дітей. Його старший син Северин навчається в Leysin American School SA. Ця школа позиціює себе як «мальовничий гірський дім у серці Швейцарських Альп».

Як вказано на сайті школи, рік навчання для учнів коштує 120 тисяч швейцарських франків. Згідно з декларацією міністра, у 2022 році його син винаймав кімнату у Швейцарії, в якій він перебував з метою навчання від 2021 року і дотепер.

Це не дешева школа. Це може бути менше, може бути більше — залежно від навчання. Я пам’ятаю, що це дорого. Цифри розраховуються за навчання, за проживання — вони по-своєму формулюють рахунки. Напевно, для молодших я обрав би, якщо  вони захотіли б навчатися за кордоном, Англію. Вони були там з весни 2022 року і повернулися, якщо не помиляюся, у жовтні 2022-го. На цю посвідку вони подавали заявку на продовження у 2022 році, але ми її бачили в реєстрі за 2023. Тому це зазначили, щоб потім не було запитань без відповідей», — зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.comоприлюднено перелік з найдорожчих земельних ділянок за 2023 рік. Також податківці розповіли, як платити за окуповану земельну ділянку.

в