Вчора, 18:01 Рейдерство

Справа Сольського: НАБУ не зможе відібрати землі у воїнів АТО

У НАБУ немає законних підстав, щоб відібрати землі, виділені учасникам АТО, і повернути їх до Національної академії аграрних наук, адже остання ніколи не мала на них права власності. Про це заявив колишній т. в. о. голови Держгеокадастру Олександр Колотілін.

Детективи підозрюють ексміністра агрополітики Миколи Сольського в організації заволодіння земель НААН у Сумській області для передачі її військовим АТО. За версією слідства, ці землі знаходилися у користуванні держпідприємств НААН «Іскра» і «Надія», а тому не могли бути передані учасникам АТО.

Верховний Суд постановив, що звинувачення НАБУ помилкові, адже  земельні ділянки не належали НААН, а відтак могли бути приватизованими військовими АТО на законних підставах, за наданим їм державою правом.

«Ця земля ніколи не була юридично оформлена за цими державними підприємствами.  Це була державна земля, яка перебували в запасі. Вона не була у користуванні інших осіб, то яким чином можна у АТОвців її забрати, на яких підставах? Людина законно отримала права власності на цю земельну ділянку, здає в оренду цю земельну ділянку — як тоді щодо Конституції, яка гарантує право власності? Вони ж не прийшли до НААН з вимогою віддати їх землі, вони були вільними», — зазначив Колотілін.

Як писав AgroPolit.com, такою була заява Миколи Сольського після відставки з поста міністра. Також Миколу Сольського звільнили з посади міністра аграрної політики.

в