8 лютого 2024, 15:41, Харчова безпека

Гуманітарний вантаж: Україна передасть в Нігерію 25 тисяч т зерна

З порту України вперше у поточному році вийшов корабель з вантажем пшениці, яку мають доставити до Нігерії в якості гуманітарної допомоги. Про це повідомив віце прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков

Балкер SKY GATE транспортує 25 тисяч т відповідного зерна. Корабель зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках гуманітарного проєкту GrainFromUkraine.

Олександр Кубраков зазначив, що за пів року з портів Великої Одеси експортували понад 15 млн т українських зернових вантажів. Програму GrainFromUkraine ініціював президент України Володимир Зеленський в листопаді 2022 року. Реалізують її спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН і країнами-донорами.

Український коридор сьогодні основний шлях для доступу продукції українських аграріїв на світові ринки. Це є значущим не лише для економічного відновлення України, а і для підтримки продовольчої безпеки світу. За півроку з портів Великої Одеси експортовано понад 15 млн тонн українських зернових вантажів. І ми відновлюємо постачання гуманітарної пшениці в рамках програми Grain From Ukraine для країн, які опинились на межі голоду», — зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, росіяни змінюють тактику для атак по зерновому коридору. Також Угорщина обіцяє зберегти заборону на ввезення агропродукції з України.

в