7 лютого 2024, 13:23, Рейдерство

В Україні затримали агронома, який мінував поля і годував окупантів

Правоохоронці викрили агронома на тому, що він допомагав російським окупантам мінувати поля у період окупації Харківської області. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Підозрюваним виявився один з агрономів місцевої ферми. Коли російські окупанти захопили Куп’янський район, фігурант допомагав рашистам орієнтуватися на території та обирати місцевість для створення мінних полів.

Завдяки допомозі агронома окупанти мінували ділянки біля райцентру, включно з дорогами, якими користувалися мирні жителі. Фігурант забезпечував рашистів фермерськими продуктами та дровами, якими вони обігрівали захоплену школу. Приміщення школи росіяни використовували для власного розміщення.

Трьох командирів рф їхній спільник розмістив у своєму будинку. Фігурант вимагав від колег передавати росіянам бетонні блоки, а також деревину, завдяки яким вони облаштовували фортифікаційні споруди.

При відмові, агроном погрожував аграріям ув’язненням у російській катівні. Коли район звільнили, фігурант залишився в громаді, «заліг на дно» та сподівався уникнути правосуддя. Співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали. Посібнику окупантів загрожує до 12 років тюрми.

Як писав AgroPolit.com, ексголова Національного банку прокоментувала арешт Ігоря Мазепи. Також ексдепутатів ОПЗЖ підозрюють в розкраданні суден Українського Дунайського пароплавства.

в