6 лютого 2024, 18:01, Земля

Спрощення процедури зміни цільового призначення землі: у Верховній Раді ухвалили закон

У Верховній Раді на засіданні 6 лютого ухвалили в цілому проєкт закону №9627, що спрощує процедуру зміни цільового призначення землі із сільськогосподарської на промислову. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, вважає, що спрощення дозволить позбутися багатомільярдного корупційного ринку для чиновників, оскільки вони заробляли, обіцяючи «прискорення» дозволів.

Депутат підкреслив, що реалізація законопроєкту вирішить проблему хабарництва при переведенні сільськогосподарської землі на промислову. Законопроєкт спрощує встановлення цільового призначення землі та його зміну у випадку територій, які знаходяться поза населеними пунктами.

Прискорення та скасування певних процедур дозволить скоротити час від подання заявки на зміну цільового призначення землі під будівництво заводу до її затвердження з 1-3 років до 1,5 місяці. Це буде дуже актуально, коли в Україні почнеться післявоєнна відбудова економіки. Ми маємо запропонувати інвесторам зручну й швидку процедуру виділення землі під промислові обʼєкти. Сенс хабарів за переведення землі з сільськогосподарської у промислову просто втрачається», – зазначив Дмитро Кисилевський.

Як писав AgroPolit.com, українці відмовляються від споживання м’яса свинини. Також стало відомо, де продають найдешевшу землю в Україні.

в