2 лютого 2024, 14:36, Інвестиції

Україна отримала $390 млн на підтримку аграріїв

У Державний бюджет України передали $390 млн, надані Японією в рамках проекту Світового банку, мета якого полягає у соціальному захисті та відновленні сільського господарства. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Фінансова допомога від Японії за січень включає в себе грантову частину коштів на $89,8 млн та частини у формі позики на $300 млн. Грант надали в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України» (ARISE).

Позику Японія передала в рамках програми «Інвестицій у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності».

Проєкт INSPIRE фінансують завдяки позиці Світового банку на $1,2 млрд. Мета проєкту ARISE полягає у спрощенні доступу аграріїв до фінансування завдяки грантам та пільговому кредитуванню.

Вдячний Світовому банку та Уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як писав AgroPolit.com, Японія вирішила допомогти Україні. Також в Україні готують до запуску ринок біопалива.

в