29 січня 2024, 12:17, Політика

Розвиток агросектору та медицини: Японія вирішила допомогти Україні

Уряд Японії представив заходи підтримки для «Японсько-української конференції сприяння економічній відбудові», яка відбудеться в Токіо в лютому. Про це повідомляє видання Sankei.

Японські партнери визначили сім пріоритетних сфер, включаючи покращення гуманітарної ситуації та розвиток сільського господарства, і мають на меті підписати понад 20 документів про співпрацю, включаючи виділення 10 млрд ієн у створення системи дистанційної медицини.

Оскільки існує занепокоєння щодо нестачі води на сільськогосподарських угіддях через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, японські стартапи в галузі біотехнологій розглядають можливість місцевого виробництва матеріалів із високим ступенем водопоглинання, які називаються полімерами, виготовленими з фруктових шкірок.

Близько 300 осіб мають взяти участь у японсько – українській конференції, включаючи урядовців обох країн, а також представників приватних компаній. Уряд Японії зосередився на трьох напрямках: підтримці екстреного відновлення, економічному відновленні/промисловому розвитку та базовому покращенні навколишнього середовища.

Японія хоче допомогти розвитку галузей сільського господарства та тваринництва в Україні, та створенню продуктів з використанням біотехнологій.

Як писав AgroPolit.com, в Україні готують до запуску ринок біопалива. Також Японія хоче посилити зв’язки з українським бізнесом.

в