26 січня 2024, 16:50, Держпідтримка

В Україні кредитування аграрних товаровиробників продовжили до березня 2025 року

Кабінет міністрів  вніс зміни до порядку надання фінансової державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Уряд подовжив на рік строк кредитування субʼєктів підприємництва – сільськогосподарських товаровиробників за укладеними кредитними договорами до 31.03.2025.

Кабмін запровадив механізм надання часткових гарантій банкам за кредитними зобов’язаннями суб’єктів малого і середнього підприємництва, що провадять діяльність у галузі сільського господарства.

Уряд також виклав у новій редакції термін «зона високого воєнного ризику», яка передбачає часове розширення дії пільгових умов порядку надання фінансової державної підтримки на таких територіях з одного року до трьох.

Внесено зміни до Порядку реалізації експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану задля унеможливлення зловживань субʼєктами агропромислового комплексу при експорті окремих видів сільськогосподарської продукції. Розширено перелік підстав для виключення субʼєкта АПК із переліку верифікованих субʼєктів АПК» – зазначив Тарас Мельничук.

Як писав AgroPolit.com, в Україні пропонують визнати пільгову ставку оренди землі для учасників війни. Також постанова Кабміну про зміну порядку зупинення реєстрації податкових накладних почала діяти.

в