17 січня 2024, 11:00, Логістика/Техніка

Україна виконала всі зобов’язання для розблокування кордону з Польщею – Олександр Кубраков

Українська сторона виконала всі взяті на себе зобов’язання, щоб польсько-український кордон розблокували. Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він обговорив питання зняття блокади з міністром інфраструктури Польщі Даріушом Клімчаком. Основною темою перемовин стала угода, укладена між польськими протестувальниками та Міністерством інфраструктури Польщі.

Олександр Кубраков подякував Даріушу Клімчаку за роботу над вирішенням проблем на кордоні. Він повідомив, що наприкінці грудня погодив з польською стороною заходи для зняття блокади з кордону. Польські протестувальники призупинили протест до березня, підписавши з урядом відповідну угоду.

Вдячний своїй команді, яка більше двох місяців працювала над пошуком рішень як з польськими колегами, так і з Європейською Комісією. Вдячний нашим водіям і перевізникам, які розуміють складність ситуації та чому ми відстоюємо необхідність дії транспортного безвізу. Переконаний: разом доведемо, що українсько-польський кордон – це дійсно кордон єдності та підтримки. Зі свого боку, ми виконали фактично все, що обіцяли», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, фермери Румунії мають зняти блокаду з українського кордону за лічені дні. Також організатори польських протестів підтвердили припинення страйку на українському кордоні

в