20 січня 2024, 09:01, Рослинництво

Експерти розповіли, що відбувається на світовому ринку чорниці

Глобальний ринок чорниці характеризується стабільно високими цінами, високим попитом, а також кращою якістю порівняно з попередніми сезонами. Про це повідомляє Fresh Plaza.

Загалом менше фруктів доступно від найбільшого світового виробника чорниці, Перу. Аналогічна ситуація в Мексиці та Чилі. В основному це пов’язано з кліматичними викликами. На європейських ринках Нідерландів, Італії та Центральної та Східної Європи спостерігаються дуже високі ціни.

У Північній Америці спостерігається збільшення поставок чорниці з ціною вище середньої. Португалія розраховує провести один із найкращих сезонів. Марокко, якому вдалося зібрати врожай, незважаючи на складну погоду, досягне пікових обсягів до кінця січня.

Перуанські виробники, особливо з традиційними сортами лохини, продовжують стикатися з нестачею. Там відбулося 43% скорочення обсягів експорту до Європи в сезоні 2023 – 2024 років порівняно з попереднім сезоном.

Експортери спостерігають високі ціни та високий попит навіть на фрукти із нижчою якістю, ніж у попередні сезони. Виробники зі класичними сортами відчувають більше труднощів, тоді як виробники з новими сортами краще реагують на більш сухі кліматичні умови.

Як писав AgroPolit.com, Польща виступили проти вільної торгівлі між Україною та ЄС. Також експерти розповіли про основні тенденції на ягідних ринках світу.

в