15 січня 2024, 12:10, Рослинництво

Еволюція на боці аграрія: експерт розповів про особливості застосування сидератів в Україні

Фермер, співзасновник бренду FD Seeds і підприємства, яке вирощує насіння для сумішей сидератів Віктор Філатов розповів про особливості застосування цієї технології в Україні. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Він повідомив, що на власному підприємстві почав впроваджувати покривні культури від початку його роботи. Експерт зазначив, що використання цієї технології дозволяє повернутися до природних механізмів, розроблених для рослинництва самою еволюцією.

Таким чином, для коренів створюються оптимальні умови, а слабодоступні елементи вивільняються з ґрунту і живлять рослину. Описаний принцип робить доступнішим необхідний для рослин фосфор і решту корисних елементів. Експерт додав, що отримати азот ще простіше, оскільки суміші сидератів здатні використовувати азот повітря.

Живлення культур таким чином проходить зі значно меншими затратами енергії та ресурсів, а рослина може достатньо добре себе почувати в стресових умовах і давати кращий врожай при меншій кількості поживних речовин за аналізами. Для всіх рослин провідниками поживних речовин є гриби і бактерії. І саме від того, наскільки сприятливе середовище для них, залежить доступність елементів живлення» – зазначив Віктор Філатов.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, що буде з цінами на землю в Україні. Також експерти розповіли, чи зможе бізнес скупити землю в Україні після підвищення ліміту до 10 тис га.

в