12 січня 2024, 16:50, Рослинництво

39,14 т кукурудзи з гектара: американський фермер вирішив розповісти, як досяг такого результату

Фермер Девід Хула із американського штату Вірджинія зміг побити рекорд в урожайності кукурудзи, досягши показника у 39,14 т/га. Про це повідомляє Kurkul.com.

У 2017 році аграрій зміг досягти врожайності кукурудзи у 33,4 т з га. Через два роки Девід Хула поновив рекорд і зібрав 38,63 т/га. Українським аграріям подібні результати можуть здаватися чимось неймовірним, однак вони демонструють потенціал урожайності кукурудзи. Крім того, Девід Хула зазначив, що врожайність у 50 – 55 т/га – це цілком реальний та досяжний показник.

Компанія Тревелайт організовує зустріч із Девідом Хулою на платформі ZOOM з трансляцією на YouTube. Тож у наших читачів є унікальна можливість з перших вуст дізнатись від рекордсмена, як йому вдалось отримати майже 40 т/га кукурудзи, яку техніку та гібриди він використовує, та скільки вносить добрив на такий врожай.

Зустріч відбудеться 17 січня о 14:45.

Девід Хула розповість всю свою технологічну карту від осені до осені та зупиниться детально на окремих питаннях, зокрема переході на strip-till.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, що буде з цінами на землю в Україні. Також експерти розповіли, чи зможе бізнес скупити землю в Україні після підвищення ліміту до 10 тис га

Слід зазначити, що українським фермерам вдалося намолотити 28,1 млн т кукурудзи. Вони досягли середньої урожайності у 7,8 т/га.

в