10 січня 2024, 18:01, Рейдерство

Компанію Subway визнали міжнародним спонсором війни

Американську продовольчу компанію Subway додали до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

За інформацією правоохоронців, більше 500 ресторанів Subway  все ще працюють на території рф. Мережа компанії в рф посіла третє місце відповідно до кількості ресторанів корпорації на території Європи.

В компанії заявили, що її ресторанами в рф незалежно керують місцеві франчайзі, які і підтримають там роботу ресторанів без згоди головного офісу. В НАЗК зазначили, що така заява компанії говорити про неспроможність впливу на власних представників не відповідає дійсності. В НАЗК додали, що після початку повномасштабної війни компанія провела аналіз договорів і законодавства рф, щоб знайти механізми для легального отримання роялті з франчайзі в рф.

Всесвітньо відома франшиза ресторанів швидкого харчування Subway позиціонує себе як здорову альтернативу традиційному фаст-фуду. Компанія заявляє, що турбується про здоровʼя споживачів, але продовжує працювати в росії, фінансуючи вбивства українців. НАЗК внесло американську Subway до переліку міжнародних спонсорів війни. Понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку агресора», – зазначили в НАЗК.

Як писав AgroPolit.com, в Україні Vici визнали міжнародним спонсором війни. Також Nestle визнали спонсором війни.

в