9 січня 2024, 14:30, Харчова безпека

Grain from Ukraine: Катар виділив Україні $20 млн

Президент Володимир Зеленський обговорив з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані гуманітарну програму Grain from Ukraine на яку ця країна виділила $20 млн. Про це він написав в соцмережі.

Президент України подякував партнерам за підтримку зернової ініціативи, а також за роботу шейха, спрямовану на повернення додому українських дітей, незаконно депортованих в рф.

Сторони обговорили координацію в сфері продовольчої безпеки. Також лідери держав торкнулися тем Української формули миру і Глобального саміту миру. Президент України запросив шейха на зустріч радників, що має відбутися в Давосі.

Слід зазначити, що другий міжнародний саміт Grain from Ukraine пройшов в українській столиці у листопаді минулого року. Тоді на експорт українського зерна виділили $100 млн.

Провів телефонну розмову з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані. Відзначив внесок Катару обсягом 20 млн дол. в ініціативу Grain from Ukraine і запевнив, що Україна попри спроби Росії зірвати мирну навігацію Чорним морем і надалі залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки. Докладно обговорили продовження роботи над реалізацією Української формули миру та організацію майбутнього Глобального саміту миру», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, в світі падають ціни на зернові культури. Також європейські виробники виступили за обмеження на ввезення цукру з України.

в