8 січня 2024, 13:20, Тваринництво

Через війну проти України в магазинах рф зникла курятина

В рф на тлі санкцій, введений через розпочату проти України повномасштабну війну, з полиць магазинів почала зникати курятина. Про це повідомляє УНІАН.

Щоб виправдатися, російські ритейлери та чиновники вигадують безглузді причини, чому з полиць пропало м'ясо птиці. З дефіцитом найдоступнішого м'яса зіткнулися жителі цілого ряду регіонів рф – зокрема Єкатеринбурга, Самари, Челябінська та Ульяновська. Найбільша в рф роздрібна мережа Х5 звинуватила у всьому погану погоду.

А в прес-службі уряду Свердловської області вважають, що в дефіциті курячого м'яса винна зовсім не погода, а свята, що раптово настали, через які попит на курятину нібито впав, тому її і перестали завозити в магазини.

В останні кілька місяців у Росії почали стрімко дорожчати продукти птахівництва – куряче м'ясо та яйця. Намагаючись боротися з цим, російська влада забороняє підприємцям підвищувати ціни, що призводить до локальних дефіцитів та ажіотажного попиту.

Через європейські санкції російське птахівництво зіткнулося із системними проблемами, тому вирішити проблему рф не може. Щоб не викликати роздратування населення дефіцитом звичних продуктів, уряд рф вирішив спростити імпорт яєць із Туреччини.

Як писав AgroPolit.comОлександр Кубраков розповів про можливість відбудови Каховської ГЕС. Також в Україні СБУ затримала власника однієї з найбільших агрокомпаній

в