5 січня 2024, 16:50, Рослинництво

Онлайн-звітність: ДАР та Держстат вводять нову функцію для аграріїв

В Україні інтегрували Державний аграрний реєстр у Державну службу статистики України, що дозволяє подавати звітність в електронній формі. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

За його словами, вже є можливість подати онлайн- звітність за річною формою №29-сг «Звіт про площі та валові збори с.-г. культур, плодів, ягід і винограду» і місячною – «Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість с.-г. тварин».

Для створення електронного документу необхідно:

  • Перейти в розділ «Електронні документи»
  • Відкрити сторінку «Шаблони» на панелі навігації.
  • В списку «Період» оберати період за який потрібно створити документ.

Розпочинаємо рік з корисних нововведень – інтеграції Державного аграрного реєстру з Державна служба статистики України. Йдеться про цифровізацію звітності: швидку, зручну та безпечну, де усі дані про підприємство зберігатимуться в єдиному вікні – цифровому хабі для агровиробників, тобто ДАРі. Відсьогодні усі користувачі можуть скористатися новою функцією – заповнити та подати електронну звітність до органів статистики через Державний аграрний реєстр», – зазначив Денис Башлик.

Як писав AgroPolit.comЄврокомісія вимагає від Польщі скасування заборони на українське зерно. Також в Кабміні розповіли, як планують розв’язувати проблему замінування фермерських земель

в