5 січня 2024, 15:40, Фінанси

Олександр Кубраков розповів про можливість відбудови Каховської ГЕС

Каховська ГЕС потрібна Україні і у певному вигляді буде відновлена після знищення її російськими окупантами. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на телемарафоні.

Таким чином представник Кабміну відреагував на дискусію щодо необхідності відновлення Каховської ГЕС. Він додав, що, на його думку, дискусії у цьому питанні взагалі немає. Слід зазначити, що у вересні 2023 року заступник голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба повідомив, що продовжуються експертні дебати у питанні необхідності відновлення Каховської ГЕС у повному обсязі.

Також доктор географічних наук Ігор Пилипенко зазначив, що Каховську ГЕС необхідно відновити для забезпеченні держави енергетикою та ядерною безпекою.

Я ці дискусії не чую. Я думаю, що спочатку нам потрібно буде після деокупації лівого берега Дніпра обстежити все, що там відбувається. Загалом гідроелектростанції й шлюзи нам, звичайно, потрібні. У якій формі? Думаю, точно, що без дамби це неможливо зробити. Я розумію заклики екологів, але… Можливо, дамба може бути інша, можливе сховище може бути менше, але в певному вигляді нам точно це потрібно», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, директор Каховської ГЕС розповів про перспективи відновлення. Також експерти розповіли, чи можна приватизувати землю в Україні в умовах війни

в