3 січня 2024, 15:41, Держпідтримка

В Україні виділили 1 млрд грн на компенсації за агротехніку

У Кабінеті міністрів України передбачили 1 млрд грн для відновлення виплати компенсацій вартості агротехніки вітчизняного виробництва на поточний рік. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона також розповіла, що наступного року Кабмін планує розпочати запуск спільних підприємств з партнерами із західних компаній. Юлія Свириденко додала, що також планують локалізувати в виробництво в Україні спецтехніки для розмінування

Міністр підкреслила, що внутрішній попит планують покривати насамперед за рахунок вітчизняних виробників. Представниця уряду додала, що розвиток українського виробництва є необхідною умовою для збільшення стійкості вітчизняної економіки.

За 2023 рік завдяки закладеним у бюджеті 16 млрд грн, ми змогли профінансувати кредитний портфель у 130 млрд грн. Свого часу програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали. Наша мета – надолужити ці темпи й сприяти тому, аби в Україні не лише виробляли вітчизняну сільгосптехніку, але й активно закуповували замість іноземних аналогів», – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, на новому етапі ринок землі стане більш конкурентним. Також складнощі з експортом агропродукції стали головним викликом для аграріїв.

в