3 січня 2024, 13:21, Інвестиції

Пов’язаний з рф інвестор будує зернову інфраструктуру в Ізмаїльському порту

Інвестор швейцарської компанії Harvest Commodities Нільс Троост інвестує у будівництво зернових складів на території Ізмаїльського порту. Про це повідомляє Latifundist.com.

Нільс Троост підкреслив, що його компанія довіряє проєкту «Зерно з України», тому вирішила співпрацювати з українськими партнерами. Два кораблі Harvest Commodities були в переліку перших суден, що вийшли з порту Одеси в рамках Black Sea Grain Initiative. Зазначені кораблі доставили до інших країн 110 тис. т зерна. Всього компанія експортувала більше 350 тис. т зерна з України до Хорватії, Грузії, Італії, Китаю, Єгипту та Туреччини.

Слід зазначити, що Уряд Великобританії ввів санкції проти компанії Paramount Energy & Commodities DMCC за підтримку нафтової, золотодобувної та фінансової галузей рф. Цю компанію засновав Нільс Троост. У той же час Великобританія ввела санкції проти 29 організацій та пов’язаних з рф осіб.

Наші інвестиції в місцеву інфраструктуру та логістику не тільки створюють робочі місця та приносять іноземну валюту в регіон, але й гарантують, що зерно з України й надалі відіграватиме важливу роль у забезпеченні продовольством споживачів із країн третього світу, включаючи Африку», — зазначив Нільс Троост.

Як писав AgroPolit.com, в Україні правоохоронці викрили підприємця, який привласнив гроші зернотрейдерів. Також на Київщині представники Держпродспоживслужби наживалися на реєстрації агротехніки.

в