17 жовтня 2023, 08:30, Логістика/Техніка

Успіх нового зернового коридору: в порту Ізмаїл кількість кораблів збільшилася до 90

Кількість кораблів у порту Ізмаїл в Одеській області збільшилась у 2,9 рази – до 90, а також там очікують на прибуття ще десяти суден. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У порту Рені в Одеській області налічується вже 12 кораблів проти десяти минулого тижня. Там очікують прибуття ще одного корабля. Слід зазначити, що порти Великої Одеси після припинення дії зернової угоди частково відновили роботу.

До портів Великої Одеси тимчасовим коридором, встановленим Військово-морськими силами ЗСУ з 16 вересня, прибув 31 корабель сумарним дедвейтом 1,3 млн т. з вантажами та йдуть чи вже прийшли за місцем призначення.

Завдяки роботі тимчасового коридору у напрямку портів Великої Одеси у вересні «Укрзалізниця» наростила експорт зерна на третину – до 1,075 млн. т.

На першому етапі Україна оголосила про створення гуманітарного коридору в Чорному морі, щоб звільнити вантажні кораблі, заблоковані в портах з початку війни, що стало новим випробуванням блокади рф після того, як москва відмовилася від зернової угоди.

Спочатку коридор застосовувався до таких кораблів, як контейнеровози, які застрягли в українських портах після вторгнення рф в лютому 2022 року, і на них не поширювалася зернова угода.

Як писав AgroPolit.com, в одеські порти для завантаження зайшли три кораблі. Також Нідерланди вирішили постачати в Україну патрульні кораблі.

в