2 січня 2024, 18:01, Земля

Земельні торги принесли 1,3 млрд грн доходу

В Україні в 2023 році земельні торги через систему Прозорро.Продажі принесли 1,3 млрд грн доходу. Про це повідомив Сергій Бут, голова правління компанії «Прозорро.Продажі», пише Укрінформ.

Він підкреслив, що однаково активні на земельних торгах як регіони, наближені до лінії зіткнення, так і ті, що в більш-менш глибокому тилу. Сергій Бут додав, що за весь час від земельних аукціонів надійшло трохи більше ніж 2 млрд грн.

Спікер розповів, що найдорожчим активом, проданим в системі в 2023 році, стало майно збанкрутілого Іллічівського олійно-жирового комбінату, до якого належать земельні ділянки і нерухомість.

Керівник платформи повідомив, що комбінат продали за 700 млн грн і це один з найдорожчих лотів за всю історію роботи Prozorro.Продажі. На думку Сергія Бута, це свідчення того, що навіть під час війни інвестори готові до значних інвестиційних проєктів.

Важливим і успішним напрямом є земельні торги – понад 1,3 млрд грн доходу. Це відносно новий напрям, адже земельна реформа і продаж на аукціонах ділянок розпочалися напередодні повномасштабного вторгнення. Проте, незважаючи на війну, ми спостерігаємо досить високий попит на ці активи та конкуренцію і водночас не спостерігаємо якогось критичного зменшення пропозицій» – зазначив Сергій Бут.

Як писав AgroPolit.comринок землі для юридичних осіб стартував. Також доступ до ринку землі юросіб захистить його від корупційних схем.

в