1 січня 2024, 16:41, Рейдерство

6,5 тис. т вкраденого в Україні соняшнику окупанти вивезли до Туреччини

Балкер SAN COSMAS в ході незаконного рейсу в окупований Крим завантажив у Феодосії 6,5 тис. т насіння соняшника, викрадене на окупованій частині Запорізької області. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Вказаний врожай російські окупанти вивезли до Туреччини, щоб передати компанії, зареєстрованій в Об’єднаних Арабських Еміратах. Розслідувачі ідентифікували корабель, вантаж, а також компанії, які таким чином вчиняють воєнні злочини в Україні разом із окупантами.

Крім того, їм вдалося отримати документальні докази, встановивши повне коло осіб, що задіяні у злочинній схемі. Корабель прийшов в Чорне море з турецького порту в Новоросійськ, завантажений польовим шпатом.

SAN COSMAS потрапив у  шторм, що вирував в акваторії Чорного моря. В грудні поточного року, корабель зайшов в захоплену російськими окупантами Феодосію, залишаючись в ній до 28 грудня. Корабель вийшов з Феодосійського порту ввечері з 28 на 29 грудня. За даними AIS, порт призначення – Бандирма в Туреччині.

У сертифікаті місце видачі вантажу – рф. Проте, має бути вказано конкретне місце, де було видано документ – це важлива для перевезення агропродукції інформація. Такий напис свідчить про те, що реальне місце завантаження хочуть приховати.

Як писав AgroPolit.com, 1,6 млн га ймовірно замінованих сільгоспземель потребують обстеження. Також в Україні громади можуть збільшити земельні прибутки, виконавши 4 кроки.

в