22 грудня 2023, 10:04, Торгівля

Україна та Молдова домовились про спільний контроль над експортом агропродукції

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан домовились про спільний контроль на пунктах пропуску на кордоні між двома країнами. Про це повідомляє Урядовий портал.

Представники України та Молдови підписали низку протоколів, які мають спростити і зменшити час перетину українсько-молдовського кордону для громадян і вантажів.

Денис Шмигаль обговорив зі своїм колегою подальший розвиток логістики. Глава Кабміну зазначив, що українська сторона зацікавлена поширювати практику спільного контролю на всі пункти пропуску із сусідніми європейськими країнами. Всього сторони підписали сім протоколів.

Слід зазначити, що Україна розпочала перемовини із Молдовою та Румунією щодо створення «зеленого коридору» між пунктами пропуску Рені – Джурджулешти – Галац для пришвидшення експорту української агропродукції.

Сьогоднішні домовленості не лише активізують торговельно-економічну співпрацю між Україною та Молдовою, а й підвищать ефективність і дієвість пропускних спроможностей кордону із застосуванням найкращих європейських практик. Останнє є особливо важливим у контексті нашого спільного руху до Європейського Союзу», — наголосив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, Україна втратила більше одного млрд євро у ході страйку польських водіїв, які заблокували кілька пунктів пропуску на польсько – українському кордоні. Також Британія нарощує військово-морську підтримку України.

в