20 грудня 2023, 12:10, Рослинництво

Україна поставила історичний рекорд з врожайності

В Україні в 2023 році отримали рекордну врожайність з одного гектара за всю історію країни. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Він зазначив, що незважаючи на важкий воєнний час та складні обставини, більшість аграріїв планують продовжувати роботу. Заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич заявив, що допомога міжнародних партнерів протягом повномасштабної війни допомагає підтримати роботу аграрного сектору.

Заступник міністра додав, що наступного року продовжать діяти програми підтримки аграраріїв: доступне кредитування «5 – 7 – 9» та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства та переробки.

Слід зазначити, що у першій половині грудня Міністерство аграрної політики та продовольства України оновило прогноз виробництва врожаю зернових та олійних до 81,3 млн. т. Показник переглянули завдяки рекордній урожайності зернових.

Українські фермери показали всьому світу наскільки вони тверді, професійні, витривалі та цілеспрямовані люди. І навіть у такий важкий рік отримали з одного гектара рекордну врожайність за всю історію України. Погода, звичайно, допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів», — наголосив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.comперевізники Польщі хочуть через суд домогтися права на блокаду українського кордону. Також обсяг експорту українського продовольства автомобільним транспортом стабілізувався після часткового розблокування кордону з Польщею, але все ще нижчий за листопадовий показник.

в