19 грудня 2023, 13:20, Логістика/Техніка

Міністр інфраструктури Польщі розповів про складнощі у вирішенні проблеми протестів перевізників

Протест перевізників на польсько-українському кордоні – це транспортний гордіїв вузол, який з кожним днем затягується, і сьогодні розв’язати його буде дуже важко. Про це заявив міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак, пише РАР.

Він підкреслив, що на спільному засіданні Єврокомісії та України, Польща є спостерігачем з правом голосу. Польський посадовець зазначив, що за кілька днів має зустрітися зі своїм колегою з України, і щодня проводить переговори з протестуючими перевізниками.

За його словами, сторони шукають «спільний знаменник», спираючись на який можна призупинити протест. У понеділок перевізники відновили акцію протесту перед пунктом пропуску з Україною в Дорогуську.

Черга з вантажівок сягає 46 км і налічує приблизно 1,8 тис. фур. Лідер протесту в Дорогуську Едіта Озигала повідомила, що перевізники пропускатимуть три транспортні засоби на годину. Однак гуманітарну допомогу пропускатимуть раз на півгодини. Протест перевізників перед пропускним пунктом у Дорогуську, який триває з 6 листопада, урегулював минулого понеділка староста гміни Войцех Сава.

Ми навіть можемо почати обговорювати угоду про лібералізацію транспорту. Ми знаємо, що ця угода є яблуком розбрату, через що перевізники протестують на кордоні» – зазначив Даріуш Клімчак.

Як писав AgroPolit.com, європейські фермери можуть не боятися українських колег. Також вступ до ЄС дасть Україні додаткові 2% ВВП.

в