15 грудня 2023, 11:04, Логістика/Техніка

Блокада польського кордону: прикордонники повідомили про актуальну ситуацію

Польські перевізники продовжують блокувати рух вантажівок з України на трьох пунктах пропуску, але зафіксовано збільшення пропуску автомобілів в розблокованому пропускному пункті «Ягодин». Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, пише Українська правда.

За його словами, на польсько – українському кордоні ситуація складна, оскільки три напрямки залишаються заблокованими Шегині, Краківець та Рава-Руська. Відомо, що в блокаді приймають участь не тільки польські водії, але й фермери.

Андрій Демченко повідомив, що 15 грудня 2600 вантажівок залишаються в чергах на зазначених пропускних пунктах. Спікер зазначив, що найбільше машин в пункті «Шегині».

Є досить добра, позитивна динаміка по "Ягодину". Як відомо, його розблокували 11 грудня. Поступово з кожним днем вантажопотік зростав. І за вчорашній день цей напрямок перетнуло більше 1200 вантажних транспортних засобів в обидва боки. Більше – в напрямку України. І це, власне, практично ті показники, які були до блокування. В черзі, звісно, ще перебуває велика кількість транспортних засобів, але якщо забезпечуватиметься і в подальшому такий рух, то це дозволятиме швидше перетинати кордон в обидва боки», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, експерти підрахували, яких збитків завдала війна агросектору України. Також Словаччина розблокувала кордон з Україною

в