14 грудня 2023, 08:30, Рослинництво

Ринок яблук в світі продовжить зростати – аналіз до 2030 року

Очікується, що світовий ринок яблук значно зросте до 2030 року, що пояснюється декількома факторами, зокрема технологічним прогресом у вирощуванні яблук, розширенням органічних сортів яблук і збільшенням використання яблук у різних продуктах харчування та напоях. Про це повідомляє globenewswire.com.

Ключові чинники зростання ринку включають зростання попиту на здорові закуски, впровадження передових методів сільського господарства та розширення сектору роздрібної торгівлі. Однак ринок також стикається з такими проблемами, як зміна клімату, що впливає на врожайність, і коливання цін через різний рівень виробництва.

Споживчі переваги зміщуються в бік органічних і місцевих фруктів, що значно впливає на попит. Збільшення кількості веганів і людей, які піклуються про своє здоров’я, сприяє зростанню споживання яблук.

Промисловість напоїв, зокрема сектор сидру, а також хлібобулочна та кондитерська промисловість є основними споживачами яблук. Зростання цих галузей безпосередньо впливає на попит на яблука.

Китай, Сполучені Штати та країни Європейського Союзу вважаються найбільшими ринками збуту яблук. Ці регіони мають значні перспективи зростання завдяки великій кількості населення та зростанню наявних доходів.

Як писав AgroPolit.comукраїнські сири можуть зникнути з продажу. Також експерти розповіли про основні тенденції на ягідних ринках світу.

в