За словами експертів, на другому етапі земельної реформи поступово полегшиться доступ малих аграріїв до кредитування. Про це повідомляє УНІАН.

Експерти не виключають, що на другому етапі реформи можуть незначно підвищитися ціни на землю через зростання попиту. Вони очікують підвищення капіталізації земельного ринку і значного впливу нових умов на кредитування в сільській місцевості.

Аналітики прогнозують, що новий етап земельної реформи підвищить ліквідність земельних активів і спонукатиме Нацбанк переглянути постанову, яка стосується регулювання кредитного забезпечення.

Учасники ринку зазначають, що зараз для повноцінного використання кредитів малим аграріям не вистачає застави. Експерти погоджуються, що банки вкрай неохоче видають кредити аграріям, особливо якщо вони працюють у прифронтових областях.

Офіційні особи України теж визнають, що в умовах війни заробітки аграріїв зменшилися, але підкреслюють, що земельна реформа допоможе аграріям отримати гроші. За словами експертів, несприятлива ситуація, що склалася з прибутками аграріїв, не тільки малих, алей й великих, пов’язана з проблемами діючих експортних маршрутів та обвалом цін аграрної продукції.

Як писав AgroPolit.com, навіть у великих агрокомпаній недостатньо ресурсу для викупу 10 тис га землі. Також виробництво у більшості аграрних секторів збільшилося, але поступається довоєнному

Інші новини по темі:

в