11 грудня 2023, 16:53, Логістика/Техніка

Найбільший польсько-український пункт пропуску розблоковано

Очільник гміни Дорогуськ Войцех Сава прийняв рішення про розгін протесту перевізників на польсько – українському кордоні, які з 6 листопада блокували пункт пропуску. Про це повідомляє Interia.

Войцех Сава підкреслив, що більше не може допустити, щоб мешканці комуни втрачали роботу. Про рішення повідомили мітингувальникам і їм наказали розійтися. Поліція прибула на місце події, але не втрутилася.

Після 14 години мітингувальники почали пропускати вантажівки. Перевізники планують оскаржувати рішення очільника та провести масову акцію протесту у Варшаві. Протестувальники, які протестують у Дорогуську зазначили, що це рішення є політичним.

Страйкарі заявили, що не порушували жодних домовленостей і дозволяють гуманітарні перевезення, а також пропускають вантажівки з продуктами харчування з коротким терміном зберігання.

Блокада пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» завершена. З 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок.  У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть в бік Польщі. Більше місяця тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску», – зазначив перший віцепрем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, перевізники Словаччини відновлюють блокаду кордону з Україною. Також через польські протести страждають українські захисники на передовій.

в