11 грудня 2023, 12:14, Логістика/Техніка

Перевізники Угорщини теж поновили блокаду кордону з Україною

Асоціація угорських автоперевізників 11 грудня розпочинає протест на кордоні України та Угорщини з вимогою скасувати транспортний безвіз для України. Про це повідомили на сайті асоціації (MKFE).

Поліція санкціонувала оголошену угорськими автоперевізниками демонстрацію на пункті пропуску Саболч-Сатмар-Берег, метою якої є привернення уваги Європейської комісії та уряду Угорщини до серйозного впливу на ринок угоди між Європейським Союзом та Україною, яка лібералізує автомобільні перевезення.

Протестувальники заявляють, що така угода поставила багато угорських підприємств у критичну ситуацію. Перевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних дозволів в українсько-угорських перевезеннях, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю українських перевізників.

У понеділок, 11 грудня 2023 року, транспортники розпочнуть демонстрацію біля перехрестя шосе 4 у Дьорьоцьке, подібно до того, як це зробили польські та словацькі далекобійники останніми тижнями. Асоціація угорських автомобільних перевізників розуміє відчай постраждалих підприємств і висловлює солідарність з колегами, які потрапили в біду, і постраждалими підприємствами», – зазначили в асоціації.

Як писав AgroPolit.com, перевізники Словаччини відновлюють блокаду кордону з Україною. Також через польські протести страждають українські захисники на передовій.

в