11 грудня 2023, 09:50, Логістика/Техніка

Перевізники Словаччини відновлюють блокаду кордону з Україною

В Спілці автоперевізників Словаччини (UNAS) заявили, що поновлюють блокаду прикордонного пункту пропуску Вишнє Німецьке – Ужгород  11 грудня. Про це повідомляє topky.sk.

Президія профспілки вирішила, що протест перевізників триватиме до останнього. В'їзд на територію Словаччини для вантажного транспорту заблокують. Пасажирський транспорт жодним чином обіцяють не обмежувати.

Перевізники додали, що прийняли це рішення на основі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автомобільних перевезень Словаччини. Слід зазначити, що Спілка автоперевізників Словаччини давно виступає за відновлення системи дозволів для українських перевізників у Євросоюзі та приєднується до протесту польських колег на кордоні з Україною.

Президентство Союзу автомобільних перевізників Словаччини – UNAS вирішило продовжити акцію протесту на прикордонному переході Вишне Німецьке – Ужгород з 12.11.2023 р. з 15:00 до подальшого повідомлення. В’їзд на територію Словацької Республіки для вантажівок буде перекрито. Пасажирський транспорт жодним чином не обмежуватиметься. Таким чином, ми приєднуємося до протестів, організованих у Польщі з 06.11.2023 та з 11.12.2023 також на території Угорщини», – зазначили в UNAS.

Як писав AgroPolit.com, через польські протести страждають українські захисники на передовій. Також для забезпечення довоєнних об’ємів агроекспорту морем Україні необхідно більше ППО

в