8 грудня 2023, 09:55, Логістика/Техніка

Україна виграла битву в Чорному морі: Володимир Зеленський розповів про роботу зернового коридору

Близько 7,5 млн т аграрної продукції та інших вантажів перевезли завдяки новому експортному коридору, створеному Україною в акваторії Чорного моря, де вдалося потіснити російський флот. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

10 серпня Україна запустила тимчасовий маршрут для торговельних кораблів, які йдуть до чорноморських портів. Зазначені маршрути в першу чергу використовують для виходу цивільних кораблів з українських портів Південний, Одеса та Чорноморськ.

Слід зазначити, що за словами президента, як тільки Україні вдасться гарантувати власну безпеку, для сусідів вона стане донором безпеки. Володимир Зеленський підкреслив, що реалізація цього плану реальна. Також він подякував оборонним компаніям зі США за взаємодію з індустрією України.

Україна виграла битву у Чорному морі, і тепер у цій акваторії російський терор більше не панує. Нормальне судноплавство відновлюється. І з кожним новим вантажем із наших портів виграє і глобальна продовольча безпека. Вже майже 7,5 млн тонн вантажів перевезено новим експортним коридором, який ми запустили, вигнавши російський флот», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів про головні ризики морського коридору. Також рф захоплює світові ринки зерна за рахунок України.

в