5 грудня 2023, 09:52, Логістика/Техніка

Блокаду із кордону зі Словаччиною знято

Припинено Блокаду пропускного пункту зі Словаччиною «Ужгород-Вишнє-Нємецьке», а вантажівки там почали пропускати як і раніше. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Він додав, що Єврокомісія готова відстоювати право України на транспортний безвіз і не планує змінювати чинну Угоду про лібералізацію вантажних перевезень.

Слід зазначити, що перевізники Словаччини 21 листопада заблокували пункт пропуску на українському кордоні для вантажівок. 22 листопада роботу пункту відновили. 1 грудня Спілка перевізників Словаччини розпочала блокування руху вантажного транспорту через пропускний пункт «Вишнє Німецьке», що є суміжним з українським пропускним пунктом «Ужгород».

Блокада пункту пропуску зі Словаччиною припинена. Пропуск вантажівок через Ужгород — Вишнє-Нємецьке здійснюється у звичайному режимі. Продовжуємо працювати зі словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам. Щоб всі ці новини відбулись, а транспортний безвіз був збережений та продовжений, ми з командою Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на чолі з Олександром Кубраковим проводимо багато непублічної роботи та комунікації з партнерами» – зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, прем’єр-міністр Польщі вимагає від ЄС обмежень для українських водіїв. Також стартувало ліцензування експорту агропродукції до Болгарії.

в