29 листопада 2023, 11:03, Логістика/Техніка

Блокада кордону з Польщею: один пункт пропуску відновив роботу

Пропускний пункт Угринів – Долгобичув на польсько-українському кордоні повноцінно відновив роботу і там дозволили пропуск вантажних автомобілів. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

У черзі 55 вантажівок очікують дозволу виїхати з України. В'їзду потребують 50 вантажних автомобілів. Черги з автобусів відсутні. Прикордонники просять водіїв враховувати зазначену інформацію, плануючи поїздки через кордон України та Польщі.

Слід зазначити, що польські перевізники з 6 листопада протестують на кордоні з Україною, вимагаючи, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення товарів, за винятком гуманітарної допомоги та речей для української армії; призупинення дії ліцензій для компаній, створених після початку повномасштабної війни рф проти України, та їх перевірки. Також є пропозиція ліквідувати систему електронної черги з української сторони. ЄС та Україна зазначають, що виконати вимоги протестувальників неможливо.

Електропостачання у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» відновлено. Пропуск автобусів та вантажівок з повною масою до 7,5 т здійснюється у звичайному режимі», – зазначили прикордонники.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, скільки втрачають українські агроекспортери через страйк польських перевізників. Також польська сторона пропонує компроміс у питанні блокади кордону з Україною

в