27 листопада 2023, 13:22, Торгівля

Польські фермери ввели цілодобову блокаду ще одного пропускного пункту 

Фермери Польщі розпочали цілодобову блокаду прикордонного переходу в Медиці на Підкарпатті, яка триватиме до 3 січня 2024 року. Про це повідомляє pap.pl. 

Протестувальники пропускають легкові автомобілі, автобуси та вантажівки, але лише з гуманітарною допомогу та військову техніку. Однак вони не виключають посилення протесту. Фермери блокували перехід у Медиці з четверга, але акція тривала з 9 до 20 години, з понеділка вона стала цілодобовою і триватиме до 3 січня 2024 року.  

Слід зазначити, що протестувальники погодились щогодини пропускати дві вантажівки. Страйкарі обурились словами мера Львова Андрія Садового. Протестувальники заявили, що якщо політики не схаменуться, то вони посилять протест. Український політик у соцмережах минулих вихідних назвав блокаду ганебною.  

«Увесь ваш гігантський внесок у перемогу України у цій війні зводиться нанівець групою маргіналістів, які блокують поставки гуманітарних вантажів у країну, яка другий рік захищає свою незалежність і безпеку Європи», – зазначив Андрій Садовий. 

Організатори протесту у відповідь обвинуватили українців у тому, що вони кусають руку, яку їм простягнули поляки. Страйкарі назвали брехнею заяви українською сторони про блокування вантажів з гуманітарною допомогою.  

Як писав AgroPolit.com,у Польщі звинуватили власного міністра в зерновому скандалі з Україною. Також в Канаді готуються до ратифікації оновленої угоди щодо вільної торгівлі з Україною

в