23 листопада 2023, 14:31, Торгівля

В Канаді готуються до ратифікації оновленої угоди щодо вільної торгівлі з Україною

У Канаді найближчим часом планують ратифікувати нову угоду щодо вільної торгівлі з Україною. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що для максимально ефективного використання нових можливостей приватними підприємцями обох країн, на початок 2024 року запланований приїзд до України канадської  бізнес-місії, яка має запропонувати пропозиції щодо інвестицій в українську економіку.

За словами міністра, Україна очікує на більш глибоку співпрацю з Export Development Canada у страхуванні військових ризиків. Українська сторона хоче підтримати партнерів у наданні страхового покриття інвестиціям, які стосуються спільних україно-канадських підприємств. Спікер додала, що уряд приділяє особливу увагу підтримці переробної промисловості, оскільки експорт аграрної продукції морем залишається обмеженим.

Зокрема, стратегічно важливими для нас секторами є оборона, виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, відновлювана енергетика, видобуток і зберігання газу, зелена металургія, експортна логістика та ІТ. Україні потрібні іноземні інвестиції, оскільки вони мають найбільший мультиплікаційний ефект для економіки», – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, міністри торгівлі G7 засудили атаки рф по зерновій інфраструктурі України. Також через ввезення українського ріпаку ціни на нього в ЄС опустилися до мінімуму

в