23 листопада 2023, 12:12, Тваринництво

Корми для всіх – від качок до равликів: як в умовах війни працює унікальний завод Крамар

У Кривому Розі, незважаючи на війну, продовжує працювати і планує розширюватись унікальний завод Крамар, на якому виробляють корми та суміші для індиків, бройлерів, гусаків, качок, свиней, перепелів, великої рогатої худоби, кролів, риб та равликів. Про це повідомляє Latifundist.com.

На початку повномасштабної війни російські окупанти завдали підприємству руйнувань. Дронами росіяни атакували зернові ангари. Зараз ситуація в роботі стала кращою і на підприємстві готуються до розширення напрямків діяльності.

Сьогодні потужності заводу сягають близько 3 тисяч т продукції за місяць. За рік на підприємстві випускають близько 25 тис. т. Крім власного асортименту кормів, на підприємстві приймають замовлення, які стосуються розробки та виробництва індивідуальних кормів, щоб годувати екзотичних тварин.

Зараз у нас є своя територія з шикарною логістикою, де ми, як невеликий холдинг, маємо різні напрями виробництва. Це три лінійки комбікормів: «Крамар», «Доброкорм» та VitaProMin. Також маємо напрям виробництва круп під торговельною маркою «365» і вже років 5 успішно працюємо над виробництвом паливних пелет і брикетів з лузги соняшника. Як тільки закінчиться війна, прийдуть інвестиції» – зазначив засновник компанії «Крамар» Олександр Крамар.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як смачно і ефективно годувати свиней. Також за одну атаку по Україні рф позбавляє їжі 270 тис. людей.

в