22 листопада 2023, 08:30, Торгівля

Мінагро допоможе цукровикам експортувати продукцію до Євросоюзу

Представники Мінагро та Національної асоціації цукровиків України підписали угоду щодо сприяння експорту вітчизняної продукції до країн Євросоюзу. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Угоду підписали аграрний міністр Микола Сольський та Назар Михайловин, який є виконуючим обов’язки голови правління асоціації «Укрцукр». У документі зазначено, що мета співпраці – підтримка продовольчої безпеки, а також подолання експортних обмежень.

Сторони домовилися враховуючи попередній баланс попиту та пропозиції погоджувати максимальні показники експорту цукру у цьому маркетинговому році. Крім того, в угоду домовилися вносити корективи, відповідно до результатів весняного посіву та вегетації рослин.

Граничний обсяг цукру, який планують експортувати у поточному маркетинговому році, встановили на рівні 650 тис. т. Мінагро може застосувати державне регулювання, якщо виникне загроза продовольчій безпеці України.

Мінагрополітики сприятиме нарощуванню експортного потенціалу цукру та проведенню переговорів з  Європейським Союзом щодо подальшого безмитного та безквотного експорту цукру в країни ЄС. Меморандум набирає чинності з дня підписання і діє до 1 вересня 2024 року», – зазначили в Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, в світі дорожчає молоко та молочні продукти. Також продовольство у світі дешевшає
5

в