16 листопада 2023, 08:30, Харчова безпека

Японія та Гвінея підтримають агросектор України

Аграрний міністр України Микола Сольський обговорив співпрацю в агросекторі і продовольчу безпеку з представниками Японії та Гвінейської Республіки. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Микола Сольський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом  Гвінейської Республіки в Україні генералом Умаром Канде. Сторони обговорили кроки для розвитку аграрної співпраці між двома країнами.

Окремо торкнулися питання відкриття ринку Гвінеї для постачання української аграрної продукції. Генерал Умар Канде підкреслив, що його країна солідарна з Україною і продовжить її підтримувати. Аграрний міністр подякував за розуміння.

Також міністр аграрної політики та продовольства України зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою. Основною темою переговорів стала продовольчої безпека.

Сторони торкнули деталей проведення саміту з продовольчої безпеки, а також обговорили можливості для залучення коштів на ініціативу президента Володимира Зеленського «Зерно з України».

Кунінорі Мацуда запевнив, що Японія і надалі допомагатиме українським аграріям, а також подякував українській стороні за те, що вона залишається гарантом продовольчої безпеки в умовах війни.

Як писав AgroPolit.com, зернова угода з рф зникла назавжди. Також засіювати поля в Україні в 2024 році стане невигідно.

в