8 листопада 2023, 11:01, Логістика/Техніка

Протест польських перевізників: два прикордонних пункти залишаються заблокованими

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на двох пропускних пунктах на кордоні з Україною – «Рава-Руська – Гребенне» – «Ягодин – Дорогуськ», однак вони не перешкоджають пасажирському транспорту та переміщенню гуманітарних вантажів. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Виїзд з України на пункті «Краківець – Корчова» можливий, але в’їзд залишається під забороною. Хоча пасажирський транспорт та гуманітарні вантажі пропускають на всіх пунктах, страйк викликав затримки.

Протестувальники за годину пропускають до України по одному автомобілю, у рідших випадках – кілька машин. Сергій Деркач повідомив, що проблему українська сторона намагається вирішити у співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі.

На всіх пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт. У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину. Завдяки єЧерзі бачимо, скільки вантажівок виїхало до Польщі. Низка телефонних розмов, листів на рівні міністерств, посольства, бізнесу та перевізників. Підготовка роз’яснень та аналітичної інформації для європейських колег», – зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.comпольські фермери почали готуватися до конкуренції з українськими. Також польські протестувальники назвали дві умови для розблокування кордону.

в