3 листопада 2023, 11:07, Рейдерство

Окупанти пропонують фермерам на захоплених територіях лізинг на вкрадену українську техніку

Російські окупанти на захоплених територіях пропонують аграріям взяти в лізинг вкрадену в Україні аграрну техніку за пільговою ставкою до 8%. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

З відповідною пропозицією до фермерів зокрема звернулися представники окупаційної адміністрації Херсонської області. Послуги аграріям надають від імені так званої «Республіканської лізингової компанії».

Місцеві мешканці підтверджують, що парк техніки, якою пропонують скористатися окупанти, головним чином складається з машин, які раніше працювали в українських фермерських господарствах.

Російські окупанти займаються мародерством в регіоні, одночасно наживаючись на українцях, використовуючи вкрадену техніку. Крім того, всіх аграріїв на захоплених територіях змусили здавати окупаційний адміністрації власну продукцію. Скуповують її окупанти за фіксованими цінами, які значно поступаються ринковим.

Окупаційна адміністрація передає зерно дочірнім структурам. Останні продають врожай до рф за ринковими цінами. Росіяни таким чином наживаються на аграріях, які залишилися на тимчасово окупованих територіях України на кожному етапі виробництва, додатково збираючи з них податки.

Як писав AgroPolit.com, експерт повідомив подробиці про надання компенсацій аграріям за розмінування. Також створений Україною коридор в Чорному морі став експортно-імпортним

в