2 листопада 2023, 18:02, Земля

Експерт повідомив подробиці про надання компенсацій аграріям за розмінування

Профільний заступник міністра економіки, ветеран Ігор Безкаравайний розповів про нюанси надання компенсацій аграріям за використання офіційних послуг з розмінування земель. Про це повідомляє Телеграф.

В бюджеті наступного року для компенсації відповідних витрат передбачили 2 млрд грн. Ігор Безкаравайний розповів, що оскільки підходи до цивільного розмінування почали розробляти тільки у 2023 році, досі відсутні чіткі державні програми, згідно з якими його мають проводити. Експерт додав, що зараз процедуру тільки формують.

Заступник міністра підкреслив, що в даний час невідомо, який відсоток вартості розмінування компенсуватиме держава. Ігор Безкаравайний розповів, що у випадку компенсації 100% ціни, держава зможе допомогти обмеженій кількості аграріїв, але при сплаті за рахунок бюджету 50-80% від вартості послуги, підтримку отримають значно більше фермерів.

Ми в активному процесі написання самого бізнес-процесу, коли розуміємо: є конкретний аграрій, який іде за таким-то маршрутом. Він подає заявку таким-то чином, далі цю заявку в такий спосіб обробляють, далі їй за такими критеріями присвоюють певний пріоритет, далі вона потрапляє умовно на аукціони» – зазначив Ігор Безкаравайний.

Як писав AgroPolit.com, в Україні гинуть люди, оскільки фермери почали самотужки розміновувати поля. Також розмінувати всі звільнені від російських окупантів землі хочуть за 10 років.

в