31 жовтня 2023, 14:37, Торгівля

Стало відомо, коли в Україні зміняться умови оформлення вантажів на митниці

З 7 листопада в Україні планують змінити умови оформлення та митного контролю щодо імпортних та експортних вантажів. Про це нагадали у Європейській Бізнес Асоціації.

Компанії, які не встигнуть до 7 листопада отримати спрощення згідно з Конвенцією про режим спільного транзиту та Митним кодексом змусять пред'являти товари митниці.

Алгоритм передбачає доставлення продукції в зону контролю митниці. Кількість компаній, яким вдалося отримати спрощення залишається незначною. Пропозиції представників бізнесу щодо відтермінування змін не підтримали після наради у Комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики.

З Митного кодексу також вирішили виключити положення, які дають можливість не пред'являти вантаж митниці.

З 7 листопада  змінюються умови митного контролю та оформлення, як імпортних так і експортних вантажів. Держмитслужба буде інформувати на офіційних ресурсах, а також у соцмережах про створені безкоштовні зони митного контролю на яких можна буде здійснювати пред’явлення митниці та декларування та пломбування експорту без необхідності сплати послуг митного терміналу. Черги на митниці можуть бути не лише в пунктах пропуску, а й в митницях призначення та відправлення» – зазначили в Європейській Бізнес Асоціації.

Як писав AgroPolit.com, Мінвідновлення отримало повідомлення щодо підготовки блокади пропускних пунктів на кордоні Польщі та України та виступило ініціатором зустрічі із офіційними польськими представниками, а також представниками Єврокомісії для вирішення проблеми. Також міністри торгівлі G7 засудили атаки рф по зерновій інфраструктурі України.

в