31 жовтня 2023, 12:12, Логістика/Техніка

Блокада пропускних пунктів на кордоні з Польщею: у Мінвідновлення намагаються вирішити проблему

Мінвідновлення отримало повідомлення щодо підготовки блокади пропускних пунктів на кордоні Польщі та України та виступило ініціатором зустрічі із офіційними польськими представниками, а також представниками Єврокомісії для вирішення проблеми. Про це повідомив заступник глави відомства Сергій Деркач.

Також українська сторона ініціювала зустріч із представниками Міністерства інфраструктури Польщі. У Мінвідновлення розраховують, посилаючись на спільні українсько-польські меморандуми, домогтися збільшення пропускної спроможності пунктів пропуску, а також знайти рішення, яке забезпечить стабільну роботу кордону.

За офіційною інформацією, відсоток виконання меморандумів, які підписали Україна та Польща, у жовтні знизився з 65% до 49%. Кількість транспортних засобів, які перетнули кордон України та Польщі зменшилася з 50 до 40 тис.

Восени, коли гостро відчувається морська блокада та сезонність, таке недотримання домовленостей шкодить всім. Іноземним перевізникам не менше, ніж українським. Мовою цифр: у цьому місяці фактично 40 тисяч вантажівок не перетнули кордон, хоча мали б, відповідно до затверджених меморандумами показників», – наголосив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, птахівники Євросоюзу стурбовані ввезенням яєць та м’яса птиці з України, оскільки стверджують, що через українську продукцію падають ціни на бройлерів. Також ЄС може укласти угоду про постачання українського зерна до Єгипту.

в